Utazók figyelmébe!

 

A Dublin Airport 1-es Terminálja előtti utat karbantartás miatt lezárják az elkövetkező három hónapban.

Bővebb információkért kérem lapozzanak a magyarok.ie oldalára!

Írországban megkapják a születési anyakönyvüket az örökbefogadottak is

Írországban megkapják a születési anyakönyvüket az örökbefogadottak is egy törvénytervezet szerint. Több tízezer olyan ír állampolgár van, akit eddig megfosztottak ettől az okmánytól, de egyes jogvédők azt mondják, hogy a tervezet elfogadása esetén is maradnának sokan, akik nem ismerhetnék meg származásukat.

Börtönbe megy a két éve kirobbant lóhúsbotrány főszereplője

A holland bíróság két és fél évre ítélte Willy Seltent, amiért háromszáz tonna lóhúst átcímkézett és marhahúsnak feltüntetve adott el. Várhatóan tizenegymillió eurós kártérítést is fizetnie kell.
Az élelmiszerbotrány Írországban és Nagy-Britanniában kezdődött 2013-ban. A DNS-vizsgálat után több mint ötvenezer terméket kellett visszahívni a piacról.

Forrás: Hír TV

Lelkigyakorlat online – újabb XXI. századi húzás

Alig indult még el a nagyböjti időszak, úgyhogy azok számára, akik ilyenkor kicsit fogékonyabbak a lelki olvasmányokra, de természetesen semmi idejük sincs semmire, a jezsuita rend kitalált valamit: online lelkigyakorlatra van lehetőség. Hajrá!

A 2006 óta magyar fordításban is elérhető, ír jezsuiták által létrehozott „Megszentelt tér" honlap az idei nagyböjtben a szenvedéstörténetben jelen lévő asszonyok személyén keresztül vezet bennünket a Krisztussal való elmélyültebb találkozáshoz. A honlap a Jézus Társasága írországi tartományának munkája révén jött létre azzal a céllal, hogy az ignáci lelkiségre alapozva lehetővé tegye a napi imádságra szánt idő megteremtését a mai világ rohanó hétköznapjaiban. Az oldal 1999-ben indult el, magyar fordítása 2006 óta létezik a magyarországi jezsuitáknak köszönhetően.

FaLang translation system by Faboba

Newest